polkata täytyy polkkaa, polkata polkkaa kiireistä aikaa tulta on kengissä laukata täytyy laukkaa, laukata laukkaa

perjantaina, joulukuuta 22, 2006

J-ostosisku tavarataloon - ei uhreja

Eräät viettivät vapaaillan (MLL:n tädin turvin - eläkööt tädit!) kaupungilla aatonaatonaattona. Erityisesti Stockalla ja vieläpä sen herkkuosastolla. Ovatko eräät hulluja? Etukäteen eräät olivat jo laatineet supernopeaan pakenemiseen perustuvan suunnitelma B:n siltä varalta, että perinteikkään tavaratalon Tampereen versio olisi täynnä vaahtosuisia ja kiilusilmäisiä joulupsykoosissa riehuvia ihmisraunioita. Sitä ei tarvittu, sillä kaikki oli kuuden jälkeen lokoisaa, sopuisaa ja mukavaa (ks. kuva) eikä edes jonottaa tarvinnut kuin juustotiskille muutaman numeron verran. Hah!

Vaikuttaa muuten siltä, ettemme tänäkään jouluna löydy keittiön lattialta nälkään nääntyneinä.

Lastemme isänpuoleiselle serkulle (ainoa pakkolahjottava, jonka tiedämme) ostimme sekä synttäri- että joululahjan: jumppapallon ja äärettömän viehkon flanellipyjaman. Ottaisin mieluusti vastaavat lahnat itsekin, sillä vanha iso selkätakuupalloni joutui eläkkeelle ja päheät yöpuvut*) ovat joululahjojen parhaimmistoa (kirjojen, suklaan ja villasukkien ohella tietysti). (Olen niin helppo.)

Omat lapset saivat muutaman palapelin lääkkeeksi palapeli-intomieleensä. Molemmille on tietysti myös yöpaidat ja pari mukavaa, mietittyä juttua per nenä. Ei lahjaähkyä tai tolkutonta krääsää, mutta ei myöskään juuttiin käärittyjä vanhoja puupalikoita ja kirjaston kirjoja. Esikoisen jättiläismäinen säkkituoli saapui ennakkotiedoista poiketen jo tänään, mutta kappas peeveliä, sitähän ei saa pakettiin! Huippua kuitenkin.

Millähän joululahjatoiveilla lapseni aikovat järkyttää minua teini-ikään tultuaan? Siinä vaiheessa lävärit ja tatskat ovat väkisinkin jo vanhanaikaisia. Sitä odotellessamme nautimme suhteellisesta mutkattomuudesta (autismi ja allergia vaikuttavat, mutta eivät juuri nyt ihan tolkuttomasti) ja siitä, että tänä jouluna on väkisinkin hauskempaa kuin vuosi sitten, jos ei jotain ihan ihmeellistä tapahdu.

*) Päheiksi yöpuvuksi ei lasketa p****leita, noita paholaisen keksintöjä.

9 kommenttia:

Varapygmi kirjoitti...

Että Tukkimiehellä pystyi käymään? Ylläri, olisi ollut mukava hakea jotain erikoisevästä sieltä ja naapuristaan punho taikka kaksi. Juustot ja savukala maittaisivat, kenties myös palapaisti.
Nyt pitää kai panostaa K-Supermarketiin ja mäyräkoiraan, tuskin sentään kesäkeittoon, mutta hirvittää vähän sielläkin käynti, kun se tuntuu aika suosittu olevan. Ehkä varhain aamulla? Tai viime tingassa aattona?

makepeace75 kirjoitti...

Suunnattoman mukavaa joulua koko konkkaronkalle! :o) Nyt läks.

Vamppu kirjoitti...

Joulua! Meidän pihaan ajoi juuri auto, jonka katolla on kuusi. Stockmann-käynti on vielä edessä, mutta onneksi juusto- ja suklaavarastoja on jo täydennetty ensihätään toisaalla. Erinomaisen mukavaa joulua ja joululomaa koko Vipilän väelle!

nipsu kirjoitti...

Jättiläismäisen säkkituolin paketoinnista. Kelpaisiko mustahko paketointi, nimittäin mustia jätesäkkejä kun hieman teippailee yhteen, niin siitä saisi oivan paketoinnin.

As-henkilö kirjoitti...

Minä kutsun p****leita yösäkeiksi. Ne ovat varmasti mainio lahja naisille, jotka eivät pidä seksistä ja ovat kyllästyneitä miehensä vonkaamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Me saatiin velipojan kanssa jokunen vuosi(kymmen?) sitten säkkituolit joululahjaksi. Ne oli kyllä paketoitu, että pitäisi tuolta alakerran fuurialta kysyä vinkkejä aiheesta.

"--- perinteikkään tavaratalon Tampereen versio olisi täynnä vaahtosuisia ja kiilusilmäisiä joulupsykoosissa riehuvia ihmisraunioita"

Oivallisesti ilmaistu! Töissä on naurettu inkontinenssioireisille vaarallisella tavalla minun kertoessani äitsyn joulupsykoosista. Myös kutistaja sille ammatillisen rauhallisesti virnuili.
-Brandon-

nipsu kirjoitti...

Pieni paketointituunaus: tuossa mustiksessa ei ihan kaikki detaljit olleet kohdallaan, mutta jos kylkiin teippaisi sellaisia kämmenenkokoisia syvänkirkkaan keltaisia tähtiä, niin sitten paketti olisi kyllä allekirjoittaneen mielestä täysin aito ja jännittävä.

ninna_a kirjoitti...

Täälä Helsinkin Stokkan Herkusasa oli lopun ajan tunnelma, joka tiivistyi kun kello alkoi lähentyä yhdeksää ja sulkemisaikaa. Juuri tuona nimenomaisena päivänä 22/12.

Hyvää Joulua!

Kaura kirjoitti...

Hittolainen, en o kommentoinu tänne ite mitään, vaikka on näin hauskoja ja hyvejä juttuja! Nyt alan olla toinen jalka petissä joten en saa järjen sanaa ulos, mutta heittelen sen sijaan suukkosia kaikille! Poitsu sai säkkinsä kahden muovisäkin peitossa (niiden, joissa se toimitettiinkin), mutta into oli silti huomattava :-) Dig dig. Tuo jätesäkki + koristelu on joka tapauksessa vastaavia tilanteita varten korvan takana!

Blog Widget by LinkWithin