polkata täytyy polkkaa, polkata polkkaa kiireistä aikaa tulta on kengissä laukata täytyy laukkaa, laukata laukkaa

torstaina, joulukuuta 07, 2006

Ostakaa luomua

Aamupalaa värkätessä keskityin visaiseen kysymykseen*) niin voimallisesti, että olin kaataa piimää kahviini (katastrofi). Onneksi kuitenkin käytän luomu-kevytmaitoa kahvissa. Sitä nimittäin täytyy ravistaa, koska sitä ei ole homogenoitu. Sheikatessa maidon notkea lanne tuntuu kahvihimokkaassa kourassani erilaiselta kuin piimän jähmeämpi liikahtelu.

Oli sen verran ponteva sessio shrinkillä äidistä, äidin äidistä ja tyttäreni äidistä, ettei minulla nyt muuta. Mutta olihan tätä tässäkin, substanssia.

*) Vanha kaveri kysyi tekstiviestitse, onko imurin syttyminen palamaan osoitus uusavuttomuudesta. Minä tuumaan, että palamaan syttyminen edellyttää imurointia, joka puolestaan on todistus avuttomuutta vastaan. Joten vastaus lienee kyllä ja ei.

6 kommenttia:

marri kirjoitti...

Äidin äiti - siis joulupukki, krhm... - antoi muutama vuosi sitten Marianne Fredrikssonin kirjan Anna, Hanna ja Johanna, joka oli aiheesta kirjoitettu niin, että tuli itku. Eri tavalla koskettavasti: Edith Sizoo: Kaiverruksia riisinjyvässä.

Siis, ihan vaan, ellei omissa äideissä ja tyttärissä ole tarpeeksi kaiveltavaa...

Varapygmi kirjoitti...

Jalkapallon saralla Englannissa käytetään penkillä odottavasta vaihtomiehestä nimikettä "sub". Niinpä kun he lähtevät juoksentelemaan ja muuten verryttelemään ennen kentälle tuloa (kuten Karl Marx etevästi demonstroi Monty Pythonin filosofien ottelussa Kreikka-Saksa), sitä voisi kuvata ilmaisulla: "subs-tanssia". Anteek, ei mulla ole sisältöä tarjota, kun en virallinen sellaisen tuottaja ole.

nipsu kirjoitti...

Hehehe, tuossa tosin ei tarkennettu, syttyikö imuri palamaan imuroinnin yhteydessä :)

Meillä oli aikoinaan kotiapulainen, joka eräänä päivänä kauniina kävi laittamassa muovisen kipon kuivumaan sähkökiukaan päälle. Senhän arvaa miten siinä kävi, kun muut pöljät joille tämä ei tullut mieleen alkoivat saunaa lämmittämään. Selvittiin kevyellä savustuksella ja tapahtuneen taivastelulla.

Elma kirjoitti...

Saako tänne esittää uusavuttomuutta koskevia kysymyksiä ?
No hyvä.
Tuli tuosta Varapygmin kommentista mieleen asia. Tai siis kysymys.

Olenko jotenkin uus, avuton, tai uusavuton kun minulla tulee sanasta sisällöntuottaja aina mieleen kakka. Ja kakkantaminen.

Tämä tuottaa minulle suuria vaikeuksia,varsinkin kun sorvaamossa saatan purskahtaa mylvivään huutonauruun, kun joku ilmoittaa olevansa kak.. sisällöntuottaja.

Olenko siis hullu vai uusavuton?

Terveisin nimimerkki epätietoinen periferiasta

Kaura kirjoitti...

Jei, kirjavinkkejä. Panenpas siitä plakkariin, eli kännykkään, koska muistini tyhjenee totaalisesti astuessani kirjastoon. Aina muut äidit ja tyttäret antaa lisäpotkua :-)

Varapygmi, yleensä käytän muotoa substrookki (Tilsalta mukaillen), mutta tulin ajatelleeksi, jottei ehkä joku tajua mitä se meinaa. Siis höh. Mutta subs-tanssi on selvästikin selvempi vaihtoehto. Substantti on vastaavasti se sisälmyksistääntuottaja, etenkin tätipuoleinen.

Nipsu, apua. Nyt mietin tuota imurikysymystä huomennakin aamupalaa vääntäessäni. Mitähän silloin sattuu tai toivon mukaan melkein-sattuu? Käryävä muovi on niin ihkua, köh köh.

Rakas epätietoinen periferiasta! Ilman muuta saat kysyä mitä vain. Parhaita sanoja ovat sisälmyksestääntuottaja, substrookki, tahtotila (joku farmi vissiin), proaktiivinen ja... on niitä muitakin, mut ei nyt tule mieleen. Diagnoosi on joka tapauksessa hullu, koska siivous :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tähän aikaan yöstä pitäisi olla bedruumin puolella eikä nauraa sisälmyksiään ulos silmäreijistään...
Ootteko muut nauraneet niin, ettei ääntä päästä suun kautta ulos (koska muut jo nukkuvat), vaan se pakkautuu tuohon otsalohkoon ja lopulta pullistuu ulos silmäkuopista?

Blog Widget by LinkWithin